Wat verdient de Nederlandse en Belgische top CEO


De Nederlandse top CEO

Cijfers over 2008 voor de CEO’s van de AEX fondsen  (Totaal bedrag van Basissalaris, Bonus en pensioenbijdrage). Aandelen en opties zijn hier buiten beschouwing gelaten (is te weinig informatie over).

   Salaris top CEO

De Amerikaanse CEO verdient bijna zes keer zoveel als zijn Nederlandse collega. De beloning van topbestuurders in Amerika ligt niet alleen hoger, de opbouw van hun salaris is ook significant anders dan in Europa. Zo ligt het basissalaris in de VS gemiddeld ongeveer twintig procent lager. De Amerikaan moet het meer hebben van zijn bonus en nog meer van zijn aandelenregelingen: die zijn goed voor respectievelijk 300 en 590 procent van hun basissalaris. In Nederland zijn bonussen en aandelenregelingen achtereenvolgens 105 en nogmaals 105 procent van het basissalaris

De Belgische CEO’s verdienen gemiddeld wat minder dan hun Nederlandse collega’s.  De topmanager van een grote beursgenoteerde onderneming in België verdiende vorig jaar gemiddeld 1,75 miljoen. Zie een overzicht van de  Bel20 over 2007 en 2008 (click op het figuur):

Salaris CEO

,

  1. No comments yet.
(will not be published)