Totaljobs trekt zich terug uit Nederland


Zojuist ontvangen. Een onderdeel van een  bericht verschenen op het intranet van Reed Business over totaljobs.nl, de huidige nr 3 vacaturesite in Nederland:

————————-

De directie van de Totaljobs Group Ltd in Londen heeft het voornemen om de Nederlandse activiteiten – Totaljobs.nl – te staken. 

 Door de economische recessie zijn de omstandigheden voor Totaljobs.nl sterk verslechterd. Het resultaat zal in 2009 negatief zijn, en de vooruitzichten voor de langere termijn zijn ongunstig. Het voornemen is om Totaljobs.nl per 1 januari 2010 te staken.

  “Totaljobs.nl heeft een sterk product en bevlogen medewerkers. De uitdaging was in de afgelopen jaren om in Nederland een schaalgrootte te bereiken die bescherming biedt tegen het negatieve effect van de economische cycli en een optimale opbrengst brengt bij een opgaande economie. Het product is echter verliesgevend en er is nog een te substantiële investering nodig om in de komende jaren de gewenste nummer een of twee positie te bereiken tussen de generieke vacaturesites in Nederland. We hebben in de afgelopen maanden de verschillende opties bekeken en de eindconclusie is dat er geen bevredigend alternatief is gevonden”, aldus Olivier van Duijn, Director Europe van de Totaljobs Group.

———————

Een nogal bijzonder besluit, de uitgangspunten lijken op dit moment juist goed voor online recruitment.  Je vraagt je af wat de onderliggende online strategie van Reed Business eigenlijk is. Ze lijken geen enkele investering meer te kunnen te doen. Wordt vast vervolgd..

  1. No comments yet.
(will not be published)